Sayfalar

1 Ağustos 2011 Pazartesi

safranbolu turu

cuma akşamı iş çıkışı eşimin memleketine yani saftanboluya gittik.  Gece 1:00'de safranboluya vardık. Sabah ailecek güzel bi kahvaltı yaptıktan sonra kısa bi safranbolu turu yaptık.

ilk durağımız kuzenlerin  butik oteliydi. Hava sıcak olduğundan safranboluya özgü olan  bağlar gazaz'undan ikram ettiler.
kahveciler konağı ,
konağın tarihi çok öncelere yani büyük dedelere kadar uzanıyor.
Bu konak'da yıllar önce eşimin annesi , teyzesi ve aileleri  yaşıyormuş. Daha sonra eşimin teyzesi oteli restore ederek butik otel yapmış ve safranboluda en iyi restore edilen ödülü almış Otel yaklaşık 1 yıldan beri hizmet vermesine rağmen çok kişiyi ağırlamış. Eğer  birgün yolunuz safranboluya düşerse kalmanızı tavsiye ederim.
safranbolunun en iyi lokumcusu  diyebilir.
safranboluya her  gittiğimde safrantatdan çifte kavrulmuş lokum yemeden geri dönmem.

Cinci Hanı: Safranbolu eşrafından Cinci Hoca olarak bilinen Karabaşzade Hüseyin Efendi tarafından 1645 yılında yaptırılmıştır. O dönemde İpekyolu güzergahında bulunmaktadır. Tamamen insan gücüne dayalı yapılan Han, Osmanlı mimarisinin en gelişmiş örneklerinden biri olarak kabul edilmektedir. Hanın demir kaplama orjinal kapısı halen korunmaktadır
arasta çarşısı

naturköyde brunch




ŞELALE KÖFTE

*****Malzemeler*****
750 gram kıyma
Mantar
Soğan
Domates
Patates
Süt
tereyağ
Tuz
Kaşar


*****Tarifi******
Her zaman yediğimiz şekilde köfteleri avuç için büyüklüğü kadar yapıyoruz ve kızartıyoruz.
İçi için,
Mantar,soğan kavrulur ve domates ilave edilir.
Patates püresi için,
Patatesler haşlanır, tereyağ , süt, tuz ilave edilip patates püresi elde edilir.
Köfteler tepsiye dizilir, üzerine patates püresi koyulur, patates püresinin üzerinede mantarlı sos koyulur ve en üste kaşar rendelenip fırına verilir.

SOSYETE MANTISI

                                                    *****Malzemeler*****
3 yufka
2 tane orta boy soğan
250 gram kıyma
Tuz,karabiber,nane
Göz kararı yoğur ve  sıvı yağ
Soğan(bilendırdan geçirilmiş),kıymayı kavururken  içine tuz, karabiber naneyi koyuyoruz.
Yufkayı 4’e bölüyoruz, içine yoğurt ve sıvı yağı sürüyoruz.

Kavurduğumuz malzemeyi yufkanın içine koyuyoruz ve serçe parmak kalınlığında yufkayı sarıyoruz. Ufak ufak kesliyor.
Tepsinin üstüne  koyup kalan yoğurt ve yağ karışımını üzerine sürüp 170 dereceye ayarlanmış fırında pişiriyoruz.

istinye park'da alışveriş

istinye parka en son geçen yıl ablamlarla gitmiştik. Uzun zamandan sonra yeniden gitmek beni çok mutlu etti bütün haftanın yorgunluğunu gezerek ve alışveriş yaparak  üzerimden attım.