Sayfalar

18 Ocak 2012 Çarşamba

kitap arşivi

Bu aralar kendimi kitap okumaya verdim. sizlerede okuduğum kitapları önermek istedim.
Arka Kapak

Dünyayı etkileyen 2011'in en iyi gerilim romanı, Türkiye'yi de sarsacak…

Arka Kapak

Uzun zamandır çıkmadığı yollarda kaybolanların hikâyesi...

Ayşe Kulin yeni romanında aşkın değiştirdiği ve bir daha hiç aynı olmayacak hayatları anlatıyor…

Çağdaş edebiyatımızın en sevilen yazarlarından Ayşe Kulin, Gizli Anların Yolcusu ile bir kez daha okurlarını şaşırtıcı gerçeklerle yüzleşmeye zorluyor. Bu kitap yerleşik ve düzenli hayatlarımızın nasıl da pamuk ipliğine bağlı olduğunu, bir anda yıkılıp gidebileceğini gösteriyor bize... Acı bir kaza... Bir anda ağızdan kaçan bir söz... Ansızın yayınevine gelen bir dosya... Birbirine dolanmış eşarplar... Bütün bunlar, aykırı bir aşkın başını ve sonunu belirlemeye yeter mi?

Gizli Anların Yolcusu, pek çoğumuzun anlamakta zorlandığı, yargılamakta ısrar ettiği bir aşkın romanı. Ayşe Kulin her zamanki ustalığıyla yaklaşmaya korkulan bir konunun üstüne giderek tabuları yıkmayı deniyor.

Bu romanda sadece aşkı değil, toplumun zorladığı hayatları, harcanmış çocuklukları, kendi içindeki sırlarla en yakınlarını yaralayan ailelerin öykülerini soluk kesen bir tempoyla okuyacaksınız.

 Arka Kapak

Klonlama uzmanı Doktor Davis Moore’un on yedi yaşındaki kızı tecavüze uğrayıp acımasızca öldürülür. Olay hakkında soruşturma açılır; ancak bir sonuca varılamaz. Aylar sonra Moore kızının eşyalarını polisten geri alır ve bunların arasında kazayla unutulmuş, içinde katilin DNA’sı bulunan küçük bir şişeye rastlar. İşte o an Moore’un beynine korkunç bir düşünce saplanır: Belki kızını değil ama onu öldüren adamı klonlama olanağına sahiptir. Peki kızının katilinin gözlerinin içine bakmaya ne kadar dayanabilecektir?
Justin Finn, üç yaşına bastığında diğer çocuklardan farksızdır. Canlı, neşeli ve sevimli: Ondan zerre şüphe etmeyen anne ve babasının gözündeyse masum bir bebek. Ne var ki yüzü, bir gün mükemmel bir genetik kopya olarak soğukkanlı bir katilinkine tıpatıp benzeyecektir.






Arka Kapak

"Macomber, gerçek kaderlerinin peşinden koşmak için eski hayatlarından vazgeçen insanların hikâyesini çok samimi bir dille anlatıyor."
Booklist

"Hayatları birbiriyle kesişen dört kadın aracılığıyla insan ilişkilerine içten bir bakış."
Midwest Book Review

"Macomber müthiş bir öykücü… Çizdiği karakterler son derece derin ve gerçekçi."
Publishers Weekly

"Debbie Macomber yüreğiyle yazıyor."
Library Journal



Kitapları bütün dünyada 140 milyondan fazla satan ve birçok dile çevrilen DEBBIE MACOMBER, yürek ısıtan romanı Küçük Mucizeler Dükkânı'ndan sonra yepyeni bir sayfa açıyor.

Geçmişte yaşadıklarım bana şunu öğretti: Hepimiz bu dünyaya, hayatımızı en iyi şekilde yaşamak için geliyoruz ve inanın bana, hayat saklanarak, umutsuzluklarla, pişmanlıklarla harcanamayacak kadar kısa. Dertler ve sıkıntılarla boğuşurken her gün, bir öncekinin aynısı gibi görünmeye başlıyor. Oysaki her yeni gün kendi mucizelerini de beraberinde getiriyor. Hem de en beklenmedik anlarda...

Doğduğumuz andan itibaren hepimize birer yumak iplik veriliyor; bundan mutluluğun desenlerini örmek ise bizim elimizde…


Arka Kapak

Erken Uyarı Servisine eklediğiniz ürün stoklarımıza girince size bir e-posta ile haber verilecektir

Kitapları 14 ülkede yayımlanan ve New York Times çok satanlar listesinde haklı bir yeri olan Lara Adrian'dan beklenen vampir serisinin ilk kitabı!

"Gece Yarısı Öpücüğü karanlık, sınırlarda gezen ve tutku dolu bir vampir hikayesi."
-Chicago Tribune-

"Seksi, zeka dolu ve zorlayıcı... bunların hepsi Gece Yarısı Öpücüğü'nü tanımlıyor."
-Fresh Fiction-

Gabrielle Maxwelli'in en gizli fantezilerini gerçeğe dönüştürecek olan siyah saçlı yabancı, kalabalık gece kulübünde uzaktan onu seyrediyordu. Bir anlığına gördüğü bu adam bütün hayatını değiştirecekti. Fakat Gabrielle'in tanıt olduğu cinayet, karanlık ve ölümcül sonuçlar doğuracaktı. Asla var olduklarını bilmediği vampirlerin dünyasına girecek ve asırlardır devam eden bir savaşın ortasında kalacaktı.

Lucan Thorne kendisini, bir ölümlü olan Gabrielle'e bağlayacak ve onu, bu karanlık dünyanın kötülüklerinden korumak için her şeyini riske atacaktı.

Tutkuyla bağlanan iki aşık kaderlerine karşı bu savaşta sonuna kadar mücadele edecekti.


Arka Kapak

KANLI AYİNLER... SIR CİNAYETLER... İNSANLIĞI TEHDİT EDEN ESKİ BİR GİZEM...

Adına yakışır bir gerilim romanı mı istiyorsunuz? Onu buldunuz!!

Gölge Ritüeli sizi 504 sayfa boyunca soluk soluğa bırakıyor!!

Heyecan verici bir entrikanın eşliğinde, gizliliğiyle ünlü masonluğun kalbine nefes kesici bir yolculuk.

Bütün olaylar gerçek olgular üzerine kurulu ve okurlar Da Vinci Şifresi'nin daha fazla heyecan duyacak…

Roma, Mayıs 2005… Büyük Doğu Locası'nın arşivcisi, Fransız Konsolosluğu'ndaki bir davette masonluğun efsanevi kurucusu Hiram'ın öldürüldüğü ritüelle öldürülür. Kudüs'te, üzerinde gizemli bir metnin yazılı olduğu eski bir taşı inceleyen arkeolog da aynı şekilde öldürülmüştür.

Mason Komiser Antoine Marcas ve konsolosluğun çekici güvenlik şefi Jade Zewinski, bu cinayetleri çözmeye çalışırken karşılarında masonluğun ezeli düşmanı, Nazi kökenli gizli dernek Thule Cemiyeti'ni bulurlar.

1940'ta Nazilerin eline geçen bazı gizli masonik belgeler uğruna, Hitler'in ölümünden altmış yıl sonra hâlâ kanlı cinayetler işlenmektedir. Peki, bu gizli belgelerde hangi sır yatmaktadır?

"Masonların içinde bir Da Vinci Şifresi…Gölge Ritüeli mükemmel bir kitap."
-Le Parisien

"Tartışılmaz bir biçimde etkileyici ve tamamen kendine özgü bir atmosferi var."




Arka Kapak

Aşk bazen sandığınızdan daha yakındadır…
Yıllardan 1988, günlerden 15 Temmuz'dur ve DEXTER ile EMMA henüz tanışmıştır. Ama birlikte geçirdikleri tek bir gün, sürekli birbirlerini düşünmelerine yetmiştir.

"Her okuyucu bu kitaba âşık olacak. Ve her yazar bu kitabı kendisinin yazmış olmasını dileyecek."

Arka Kapak

Çok satan Ateşböceği Yolu kitabının yazarından, bir anne ile kızları arasındaki karmaşık bağlara ve geçmiş ile gelecek arasındaki yıkılmaz bağa dair sürükleyici, yürek sızlatacak kadar etkileyici ve güzel bir roman. Bazen annenin geçmişine bir kapı araladığında, kendi geleceğini bulursun! Meredith ve Nina Whitson birbirine taban tabana zıt karakterlerdeki kız kardeşlerdir. Biri evde kalıp çocuklarına bakmış ve aile işinin başına geçmiş, diğeriyse hayallerinin peşinden gidip dünyayı gezmiş ve ünlü bir foto muhabir olmuştur. Ancak sevgili babaları hastalandığında bu birbirine yabancı iki kadın, kendilerini yine bir arada, şimdi bile kızlarına herhangi bir avuntu vermeyen, aşırı mesafeli anneleri Anya’nın yanında bulacaktır. Anneleriyle aralarındaki tek bağ, onun, çocukluklarında bazı geceler kızlara anlattığı bir Rus masalıdır. Ölüm döşeğindeki babalarınınsa, hayatındaki kadınlardan son bir arzusu vardır. Anya kızlarına bir masal anlatacaktır; yıllar önce başladığı ama hiç bitirmediği o masalı. Hem de bu kez sonuna kadar. Bu masal daha önce duydukları hiçbir şeye benzememektedir; altmış yıldan uzun bir zamanı kapsayan, savaş mağduru Leningrad’da başlayıp günümüz Alaska’sına kadar uzanan, sürükleyici, gizemli bir aşk hikâyesi. Nina’nın gerçeği açığa çıkarma konusundaki saplantısı, onları annelerinin geçmişlerinde, ailelerini tümüyle sarsacak ve tamamen değiştirecek bir sır öğrenecekleri, beklenmedik bir yolculuğa sürükler. İlk sayfasından son sayfasına kadar büyüleyen Kış Bahçesi, hem epik bir aşk hikâyesi hem de yaşamları kesişen kadınların detaylı bir portresi olması bakımından nadir bulunur bir eser. İlham verici şiirsel yazımıyla, son sayfa okunduktan uzun süre sonra bile okuyucunun aklından çıkmayacak. “Okuyucular, anne ve kızlar yakınlaştıkça hem gülmekten hem de ağlamaktan kendilerini alamayacaklar.” -Publishers Weekl



Arka Kapak

Kitapları bütün dünyada 140 milyondan fazla satan ve birçok dile çevrilen Debbie Macomber, yürek ısıtan romanlarıyla şimdi de Türkiye'de..

"Artık o eski tasasız kız değilim. Yaşadığım her günün değerini biliyorum. Çünkü hayatın ne kadar değerli olduğunu öğrendim... Hiçbir şeyi, özellikle de hayatı hafife almaz oldum. Artık hiçbir günümü boşa geçirmiyorum. Çektiğim acıların karşılıklarının olduğunu öğrendim..."

Hayatın içinden dört güçlü kadın...
Küçük mucizeler, büyük umutlar
Ve dostluğun iyileştirici gücüne dair sımsıcak bir hikâye...
Bu kitapta mutlaka kendinizden bir şeyler bulacaksınız


Arka Kapak
Hürrem, tarihi gerçekler ve kimi gerçek karakterler kullanılarak kurgulanan bir roman ve yazarımız Demet Altınyeleklioğlu, kendi hayalgücünün ürettiği müthiş bir Hürrem hikayesi anlatırken, 16. Yüzyılın saray atmosferine, kokusuna, rengine, dokusuna ve duygusal haritasına da yeniden hayat veriyor 16. yüzyılın özellikle ilk yarısına hiç kuşkusuz

Osmanlı Hakanı Kanuni Sultan Süleyman, İngiltere Kralı Sekizinci Henry ve Kutsal Roma Germen İmparatoru Şarlken damgasını vurmuştu. Bu hükümdarların iktidar mücadesi ve savaşları kadar aşkları da tarihin seyrini değiştirdi. Sultan Süleyman ve güzel cariyesi Hürrem, Sekizinci Henry'nin başını kestirerek öldürdüğü iki kraliçesinden biri olan Anne Boleyn ve Şarlken'in Avrupa'yı din savaşlarına sürüklemesinde




  • Hakları 42 ülkeye satıldı, satışı dünya çapında sekiz ayda 1.000.000'a ulaştı.








  • New York Times çok satanlar listesinde haftalarca yer aldı.








  • 2011'in Amazon en çok satanlar listesinde tüm kitaplar bazında 7 numarada, cinayet/gerilim/polisiye kategorisinde 2 numarada yer alıyor.








  • Wall Street Journal'ın 2011'in en iyi kitap listesinde yer aldı.








  • Yayıncılık dünyasının en prestijli ödüllerinden Galaxy Ulusal Kitap Ödüllerinde en iyi polisiye-gerilim kitabı ödülünü ve İngiliz Polisiye Yazarları Derneği (CWA) John Creasey Hançer Ödülü'nü kazandı.

    Anıların sana kim olduğunu söyler.
    Ya her akşam uyuduğunda anıların kayboluyorsa?
    Adını, kimliğini, geçmişini, hatta sevdiğin insanları, hepsini
    bir gecede unutuyorsan,
    Ve güvendiğin tek insan sana gerçeğin tamamını anlatmıyorsa...
    Christine'in hayatına hoş geldin…
  • DOĞUM GÜNÜ KURABİYESİ

    Dün akşam ablamla birlikte selinciğin arkdaşına kurabiye yaptık. Kurabiye yapımı işkence olsada bize sonuç çok başarılı oldu :)



    ice caremal mocha



    ZİO ONORE

    yılın ilk karı :)

    yılın ilk karını prensesim selinle birlikte dışarıda kutladık :) o kadar çok heycanlıydıki kar yağıyo die o soğuga rağmen hiç ewe girmek istemedi :)



    konken

    sevgili komşum ferdadan öğrendim yapmayı sağolsun tarifini kimseye vermiyo fakat beni kırmadı canım benim.

    malzemeler;
    1 su bardağı ılık  su
    1 su bardağı ılık süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 yumurta
    1 paket maya
    aldığı kadar un
    hamuru açarken  içine sürmek için katı yağ
    içine peynir.

    hazırlanışı ;
    ılık su ,ılık süt, sıvı yağ ,şeker, tuz ,yumurta ,paket maya ve aldığı kadar unu harç yapıyosunuz. Daha sonra hamuru 5 eşit parçaya ayırıyoruz tek tek orta büyüklükte açıyoruz.
    Açılan her parçanın üstünü yağlıyoruz daha sonra hepsini birleştirip büyük bir yufka haline getiriyoruz.
    daha sonra ince ince kesiyoruz ve içine peynir koyup sigara böğreği sarar gibi sarıyoruz.
    Fırın tepsisine koyup üzerine  yumurtanın sarısını sürdükten sonra 150 derecede pişiriyoruz.