250 gr. un,
250 gr. kıyma,
1 baş soğan,
1 yumurta,
200 gr. yağ,
Tuz,
karabiber
Kızartmak için yağ,
1 kaşık salça
İçinin hazırlanması :
1) Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız,
2) Göz karar salça koyun
3) tuz, karabiber kıyılmış maydanoz serpiniz.
.
yumuru için
un yumurta yağ su ve tuzu kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun yoğurduktan sonra yumurta büyüklüğünde ayırın ve daha sonra küçük küçük açın içine kıymalı karışımı koyun we kızartın.
26 Ağustos 2011 Cuma
ıslak kek
- Toz Şeker 2 su bardağı
- 4 adet Yumurta
- Kabartma Tozu 1 paket
- Sıvı yağ Yarım su bardağı
- Kakao 4 kaşık
- Süt 1 su bardağı
- 2 su bardağı un
Yapılışı:
- Öncelikle malzemelerin hepsi karıştırılır (un ve kabartma tozu hariç).
- Sonra üstlerine 1 su bardağı süt eklenir.
- Tekrar karıştırdıktan sonra 1 su bardağı kadar malzemeden kenara ayrılır.
- Ardından 2 su bardağı un katılır sonra üstüne de 1 paket kabartma tozu eklenir ve tekrar karıştırılır.
- Yağlanmış kek kalıbına dökülür.
- Fırına sürülür.170 derecede 30-40 dk pişirilir.
- Çıkardıktan sonra kek hala sıcakken ayırdığımız sos üstüne dökülür.
afiyet bal şeker olsun ...
Sarmısaklı Köfte (6 Kişilik)
Malzemeler 1 Kg İnce Bulgur
2 Su Bardağı Su
1 Kg Orta Boy Domates
5 Baş (35-40 diş) Sarmısak
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1/2 Su Bardağı Un
2 Yumurta
10 Su Bardağı Su
1 Limon
1 Çay Bardağı Çiçekyağı
Karabiber, Kimyon, Tuz
Yemeğin Tarifi
2 Su Bardağı Su
1 Kg Orta Boy Domates
5 Baş (35-40 diş) Sarmısak
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1/2 Su Bardağı Un
2 Yumurta
10 Su Bardağı Su
1 Limon
1 Çay Bardağı Çiçekyağı
Karabiber, Kimyon, Tuz
Yemeğin Tarifi
Bulguru tepsiye koyup 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Kabarıncaya kadar bekletin. Yumurta, tuz ve baharatları ilave edip ara sıra su serperek özleşene kadar iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Serçe parmağınızla ortasında küçük bir çukur oluşturup unlanmış tepsiye dizin.
Kaynamakta olan 10 bardak suya yarım limon suyu ve köfteleri ekleyip haşlayın. Köfteler suyun üstüne çıkmaya başlayınca geniş bir kaba alın.
Sarmısakları ince kıyıp yağda kavurun. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ilave edip pişirin. Köfteleri ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanoz ve yarım limon suyu ekleyip tahta kaşıkla harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.
Kaynamakta olan 10 bardak suya yarım limon suyu ve köfteleri ekleyip haşlayın. Köfteler suyun üstüne çıkmaya başlayınca geniş bir kaba alın.
Sarmısakları ince kıyıp yağda kavurun. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ilave edip pişirin. Köfteleri ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanoz ve yarım limon suyu ekleyip tahta kaşıkla harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.
patates salatası
her zaman yaptığımz patates salatasından farklı hayal gücümle yeni bir patates salatası yarattımda diyebilirrim :)
4 kişilik malezeme listesi
5 adet orta boy patates
hardal
mayanez
kara biber
patatesleri haşlıyoruz soğuduktan sonra küçük küçük kesiyoruz daha sonra içine harldal kara biber ve mayanezi içine koyup karıştırıyoruz.
sonra afiyetle yiyiyoruz :)))
4 kişilik malezeme listesi
5 adet orta boy patates
hardal
mayanez
kara biber
patatesleri haşlıyoruz soğuduktan sonra küçük küçük kesiyoruz daha sonra içine harldal kara biber ve mayanezi içine koyup karıştırıyoruz.
sonra afiyetle yiyiyoruz :)))
doğal yiyecekler :)
ablamlar ve annemler tatil için yurt dışındalar. Bizde malum eşimle tatil hakkımızı bitirdiğimiz için çalışmaya dewam :) onlar tatildeyken bahçeyi sulamak ve ektiklerini toplamak bize kaldı, sulamak sıkıcıda toplamak çok güzel :) yaklaşık 1 haftadan beri doğal yiyecekler yiyoruz patlıcan,biber,domates,salatalık ve en güzelide karpuz :)
25 Ağustos 2011 Perşembe
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)