Sayfalar

11 Mayıs 2011 Çarşamba

GELİN HAMAMI

Eski zamanlarda düğünler daha bir seramonik hava içerisinde gerçekleştirilirdi. Kına geceleri, kız isteme eğlenceleri ve gelin - damat hamamları vazgeçilmez ögelerdendi. Ancak şimdilerde her biri yavaş yavaş geçerliliklerini yitiriyor ve yeni nesil düğün yelpazesinin yaprakları arasında yer bulamıyorlar. Örneğin Anadolu'nun köklü düğün geleneklerinden gelin hamamı artık yerini modern gelinlerin spa masajına bırakıverdi :( ama ben gelenek ve göreneklerine sahip çıkan biri olaraktan :P kendime gelin hamamı yapmaya karar verdim :) şu an hamam araştırması içindeyim gerçi muhtemelen Gölcükte olucak istanbula gitmeye üşendiğimiz için :)

8 Mayıs 2011 Pazar

safranbolu

Cumartesi günü nişanlımın memleketi safranboludaydık. Pazar günü anneler günü die günü birlik saftanboluya gidip döndük süper bi gündü diye bilirm :) benim 4 gidişim ve her gittiğimde ilk günkü gibi hevesle geziyorum.
Münevver annem sağolsun hep benim sevdiğim şeyleri yapmış baklavlar pastalar böreklerr cumartesi günü gene çok yedim ellerine sağlık annecim :)
Herkesin gidip görmesi lazım  safranboluyu ve safranbolulu esnafında bişeyler yemesi lazım en önemliside safran tat'dan  çifte kavrulmuş antep fıstıklı lokum almları lazım die düşünüyorum :)))









edificus waffle

Her hafta sonu  gerçekleştirdiğimiz waffle  artık geleneksel hale gelmeye başladı :) 3 haftadan beri her hafta sonu gidiyoruz :) gece tatlı krizine girince hemen soluğu edificussta alıyoruz:) sağolsun nişanlımda beni hiç kırmadan götürrüyo :)

Süper lezzet yerken kendimden geçiyo bile olabilir ellerinize sağlıkk :)))


kocaeli 1. roman festivali

Dünyaca ünlü Goran Bregovic kocaelide şaka gibi buraya nasıl geldiğine anlaman veremiyorum ama iyiki gelmiş :)

Kocaelide ilk defa 5 mayısta  bu yıl kutlanan roman festivaline dünyaca ünlü Goran Bregocivde katıldı. 5 mayıs aslında romanlar için önemli bir tarih her yıl bu tarihte kakava senliği düzenliyolar.Seka parkta yapılması peklenen pestival kötü havadan dolayı fuar alanına taşınmış eniştemle biz gitmek istemiyoduk ama ablam zorla ikna edip götürdü bizi :) ablacım bazen gerçekten güzel kararlar alıyosun birazda olsa bizi iş hayatının yorduğu ve bazzı olumsuzlukların olduğu hayattan uzaklaştırdın :) senden her zaman bu tur etkinlikleer bekliyorummm :) romanlarda bizde bbu festivalde çok eğlendik....