Sayfalar

1 Ağustos 2011 Pazartesi

SOSYETE MANTISI

                                                    *****Malzemeler*****
3 yufka
2 tane orta boy soğan
250 gram kıyma
Tuz,karabiber,nane
Göz kararı yoğur ve  sıvı yağ
Soğan(bilendırdan geçirilmiş),kıymayı kavururken  içine tuz, karabiber naneyi koyuyoruz.
Yufkayı 4’e bölüyoruz, içine yoğurt ve sıvı yağı sürüyoruz.

Kavurduğumuz malzemeyi yufkanın içine koyuyoruz ve serçe parmak kalınlığında yufkayı sarıyoruz. Ufak ufak kesliyor.
Tepsinin üstüne  koyup kalan yoğurt ve yağ karışımını üzerine sürüp 170 dereceye ayarlanmış fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder