Sayfalar

25 Nisan 2011 Pazartesi

pilavuna

kıbrısa özgü bir poğaça türüdür. Yılın bu mewsiminde güney kıbrıs yani rum tarafında şu sıralar herkesin ewinde yapılır. yapılmasındaki amaç ise rumlar bu bir ay boyunca hiç et yemiyolarmış ve o zaman pilavuna yapıyolarmışş
Teyzemde sağolsun benim çok sewdiğimi bildiği için yapmış. Ellerine sağlık teyzecim.
Sizlerde yapmak isterseniz tarifi asağıdaki gibidir

 MALZEMELER

1 kg un
1 tatli kasigi silme kuru maya
1 yumurtra
125 gr tereyagi veya margarin
aldigi kadar ilik su

Ici icin: ( bir gece önceden  hazirlanir  dolaba girmez )

 2 pkt hellim rendesi ( rendenin ince tarafiyla )
1/2 bardaktan az simit ( irmik )
1 tatli kasigi silme kuru maya
3-4 yumurta                               
.1 avuc kuru nane
tüm malzeme karistirilir ve mayalanmaya birakilir.

Üzeri icin:

1 yumurta ( cirpilmis )
susam , garacocco ( cörekotu )

Yapilisi:

Un maya yumurta,tereyagi ve su klasik kulak memesi kivaminda yogrulur ve dinlenmeye birakilir.Mayalandiktan sonra ince bezeler acilir ve avuc icinden buyuk olacak kadar kare seklinde kesilir icine ic malzemesi konur ve kenarlari kapatilir. Üzerine yumurtasi sürülürdükten sonra susami ve cörekotu serpistirilip önceden isitilmis 180°C deki firinda üzeri kizarana kadar pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder